<%@ Language=VBScript %> <% Response.Status="301 Moved Permanently" Response.AddHeader "Location", "http://www.kasteelgeulzicht.nl/hotel/hotelomgeving-evenementen.htm" %>
Hotel Kasteel Geulzicht, Maastricht, Limburg, the Netherlands, Holland, romantisch kasteel hotel tussen Maastricht en Valkenburg

Agenda 2012


 
Januari    
t/m 8   Route d'Amuse Culinaire wandeling van donderdag t/m zondag te wandelen van 12.00 tot 18.00uur. 5 amuses voor € 8,95
t/m 8   Maastricht, vrijthof: Magisch Maastricht, met o.a. schaatsbaan, en muziek-/showprogramma.
1/m 8   Cadier en Keer, kerststallententoonstelling in Afrikacentrum
   

Impressies Wippertse Heide, Berg en Terblijt
27   Berg en Terblijt, La Caverne de Geulhem, Fabulous Friday
Februari    
4   Valkenburg, Cauberg: Red Bull Crashed Ice competitie
Nederland is schaatsland nummer 1, dus schaatsen dat kunnen we! Maar zijn wij ook in staat om met 70 km/ uur van een helling vol S-bochten en obstakels af te schaatsen? Dat is namelijk waar het om draait bij Ice cross Downhill; een totaal nieuwe sport door Red Bull bedacht waarin regels over boord zijn gegooid en ruim baan wordt gegeven aan schaatsers met talent, doorzettingsvermogen en durf.
t/m 15   Museum Land van Valkenburg : tentoonstelling
de Wereld van Anton Pieck
18   Valkenburg: Cauberg Cyclo-Cross. De Cauberg Cyclo-Cross is een internationale veldrit in alle categorieën onder auspiciën van K.N.W.U en U.C.I en zal worden verreden op zaterdag 19 februari 2011 in vijf disciplines: Nieuwelingen, Junioren, Beloften, Dames en Elite. tussen 08.00 en 18.00 uur.
Maart    
4  

Schinnen: Canisius Winterwandeling.
De wandelingen worden jaarlijks allemaal vernieuwd of aangepast, ze zijn bijzonder afwisselend en leiden grotendeels door de natuur en het mooie limburgse heuvelland, dat tevens de grondstoffen levert voor Canisius stroop. Naast het wandelen vindt u om de ca. 5 Km een gezellige gelegenheid om de inwendige mens te versterken.

Inschrijfgeld: € 1,70 Inclusief stempel, sticker en diverse cups Canisus Stroop. Op vertoon van een geldig lidmaatschapkaart van een erkende wandelsportbond krijgt u € 0,50 korting.

Afstanden en tijden:
06 Km van 8:00 tot 14:00 uur.
10 Km van 8:00 tot 14:00 uur.
15 Km van 8:00 tot 13:00 uur.
20 Km van 8:00 tot 12:00 uur.
Routes zijn volledig gemarkeerd.

   
6 t/m 8  

In vele Limburgse dorpen en steden: carnaval met optochten en straatfeesten.
Carnaval in Maastricht betekent bijzonder veel aandacht en liefde voor het maken van de kostuums ('pekskes') en schmink. Alle lagen van de Maastrichtse bevolking laten zich tijdens Carnaval van hun meest creatieve kant zien. De meest prachtige creaties zijn voor iedereen te bewonderen op straat of maken hun opwachting tijdens de optochten. Aangezien het Maastrichtse carnaval naar Rijnlandse traditie grotendeels buiten op straat plaatsvindt, is de stad volledig gehuld in de drie officiële kleuren; rood, geel en groen. Daarnaast zorgen 'Zate Hermeniekes’ en ‘Joekskapellen' op bijna elke hoek van de straat voor voldoende sfeer en muziek.

17 t/m 1 april   Houthem, Chateau St. Gerlach, Kunst in Valkenburg
16 t/m 25   Maastricht, MECC, The European Fine Art Fair (TEFAF) Internationale kunst- en antiekbeurs.
Met de alom bekende Bourgondische gastvrijheid, verrassende smaaktraktaties en een uitgebreid aanbod van culturele activiteiten heet Maastricht bezoekers uit alle windstreken van harte welkom tijdens TEFAF. Maar er is meer: VVV Maastricht zorgt met de TEFAF Parade voor een bijzonder onthaal. Maastricht - van winkeliers, galeries en restaurants tot culturele instellingen - verrast de bezoekers in de binnenstad met speciale (etalage)presentaties. Men kan met de TEFAF Parade van winkel naar galerie en van museum naar restaurant wandelen en op bijzondere wijze de stad Maastricht ontdekken.
Voor de 25e keer opent het meest toonaangevende en meest prestigieuze evenement in de internationale kunsthandel in het MECC haar deuren voor publiek; TEFAF Maastricht. TEFAF Maastricht, door velen ‘het museum waar alles te koop’ is genoemd, onderscheidt zich van elk ander evenement door de topklasse op elk gebied. Niet alleen de deelnemers van wereldniveau en de objecten van museale kwaliteit maar zeker niet in de laatste plaats de fantastische aankleding maken een bezoek aan TEFAF tot een avontuur op zich zelf.

TEFAF dankt haar exclusieve reputatie aan de onovertroffen kwaliteit van haar aanbod en het hoge niveau van bezoekers. Ook musea zien er naar uit om hun collecties te verrijken.

 

19   Sittard: 'St. Joepmarkt', grote jaarmarkt in het centrum (5,5 km)
19-3 t/m 1-4  

Valkenburg, Kunst in Valkenburg een unieke en exclusieve kunstexpositie. U kunt er werk bewonderen van de drie totaal verschillende kunstaanbieders Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en kunstenaar Con Tonnaer.

20   Maastricht, 12.00-17.00u: koopzondag in binnenstad. Tefaf parade.
de basis voor een zoektocht naar ‘Het licht in Maastricht’. Deze dag kunt u bij de verschillende deelnemers 7 letters vinden, die samen de winnende oplossing vormen. E-mail dit op 20 maart vóór 18.00 uur naar tefaf@vvvmaastricht.nl en maak kans op prachtige prijzen!
27   antiek- en curiosamarkt op het Theodoor Dorrenplein e.o.
De markt vindt plaats van 11.00 tot 18.00 uur.

27   Heerlen, Sittard: koopzondag
  Jazz Maastricht Masters
     
April    
17-3 t/m 1-4   Valkenburg, Kunst in Valkenburg een unieke en exclusieve kunstexpositie. U kunt er werk bewonderen van de drie totaal verschillende kunstaanbieders Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en kunstenaar Con Tonnaer.
1, 9   Maastricht, 12.00-17.00u: koopzondag in binnenstad
    Nationaal museum weekend. Landelijk.
    Maastricht, Mecc, lentebeurs, consumentenfeest voor de hele familie
14   Zuid-Limburg: Amstel Gold Race,  wielerklassieker voor beroepsrenners. Start in Maastricht.en Finish op de Cauberg in Valkenburg .  
29   Heerlen, Sittard koopzondag
     
Mei    
6, 17   Maastricht, Heerlen:12.00-17.00u: koopzondag in binnenstad
17   Heerlen, koopzondag
20   Sittard, koopzondag
25 t/m 28   Maastricht; Open Kunstdagen, 11.00-18.00u. www.kunsttour.com
28   Margraten, Memorial Day.
     
Juni    
3   Maastricht, 12.00-17.00u: koopzondag in binnenstad
5 t/m 8   Valkenburg, Berg en Terblijt: Heuvelland Fiets 4 daagse
8 t/m 10   Maastricht- Timmerfabriek, Fashion Clash, Modeweek, speciaal voor startende ontwerpers.
24   Heerlen, Sittard koopzondag
     
Augustus    
5   Maastricht, 12.00-17.00u: koopzondag in binnenstad
23 t/m 26   Maastricht- Vrijthof: Preuvenemint. Culinair eet- en drinkfestijn.
26   Heerlen, Sittard koopzondag
     
   


Impressies langs de wandelweg naar Valkenburg

 

 

   

   

     
    Nostalgische winter-stoom-ritten door het Limburgse Heuvelland met de Miljoenenlijn
     
31      Geulhem/Berg en Terblijt, La Caverne de Geulhem. Vier oud- en nieuw met een spetterende Sylvesterparty

Heerlijk romantisch brunchen op zondag kan in de naast ons gelegen verwarmde groeve. Iedere zondag vanaf 12.00 uur. La Caverne de Geulhem! Reserveren gewenst!
Gasten van Hotel Kasteel Geulzicht ontvangen 10 % korting.
Op en top Limburgs genieten.

Verder is er iedere zaterdag een rommelmarkt in Maastricht, voor het NS station.
Wilt u andere leuke uitgaanstips, zoals theater en film, kijk dan bij
www.maastrichtnet.nl voor het actuele aanbod. Algemene info over Maastricht en Valkenburg vindt u door op de link te klikken.
Algemene uitgaansinfo over heel Limburg vindt u bij uitinlimburg.nl

Thermae 2000 bezoeken? In de bar liggen kaartjes voor 10% korting!

Naar het Casino? In de bar liggen gratis entreebewijzen voor u klaar.

Tips voor wandel- en fietsroutes:


 

Voor een overheerlijk avondvullend diner op woensdag t/m zondag vanaf 18.00 uur: Restaurant Hubert Haenen. in Valkenburg. Reserveren kan via e-mail of via 06-53324153.

Tip: Heeft u boeken die u niet meer hoeft? Neem ze mee en ruil ze in onze Hampshire-bibliotheek.

Tip: het kasteel is tien zaterdagen te zien geweest bij Tijd voor Elkaar. Gemiste uitzendingen kunnen ook bekeken worden via het archief van Tijd voor Elkaar of via http://www.uitzendinggemist.nl .

 
Start - Interieur - Kamers - Prijzen - Arrangementen -Reserveren - Route - Omgeving - Geschiedenis - Agenda - Menu- Kerst - Oud- en Nieuw - Faq- Golf - E-mail - Hampshire Hotels

Hotel Kasteel Geulzicht - Vogelzangweg 2 - 6325 PN  Berg en Terblijt  -  043 6040432
Uw romantisch hotel in het Geuldal, tussen Maastricht en Valkenburg