geulzicht vignet
 
Vogelzangweg 2
6325 PN Berg en Terblijt
tel: 0031(43) 6040432
mail@kasteelgeulzicht.nl
Hotel Kasteel Geulzicht
Uw romantisch kasteelhotel tussen Valkenburg en Maastricht
 
hampshire Book online Hotel Kamers Prijzen Arrangementen Omgeving Media Contact
 
 
Hotel

Omgeving

Er op uit


Shoppen


Golf


Wellness


Wandelen/Fietsen

Evenementen


 
 
Omgeving Kasteel Geulzicht
 

Middelpunt van de Euregio
Zuid Limburg is bekend als middelpunt van de Euregio. Berg en Terblijt ligt centraal in dit gebied. De Ardennen, de Eifel, Aken en Luik liggen dus aan uw voeten.
Maar vooral ten opzichte van Valkenburg (3 km) en Maastricht (6 km) ligt Hotel Kasteel Geulzicht ideaal.

Mooiste stukje Nederland
Hotel Kasteel Geulzicht ligt hoog op een rots, pal aan het Geuldal. Het riviertje de Geul stroomt er een waterval, op 100 meter vandaan. Het Geuldal wordt niet voor niets geroemd als een van de mooiste stukjes Nederland. 's Zomers diepgroen en goudgeel, in de herfst ontloken in duizend kleuren en 's winters als de sneeuw gevallen is een stukje Zwitserland.

De lucht is er zuiver en de wandelaar kan uren dolen door de natuur, waarin hij zich dikwijls in het buitenland waant, ware het niet dat de vele kruisen en kapelletjes eraan herinneren dat dit echt Zuid Limburg is.

De rustieke ligging, in een wandelroute-rijke omgeving is de basis voor uw actieve-, kuur-, ontspannings- of zelfs werkvakantie.

Hoogtepunten
Alle toeristische attracties in Zuid Limburg zijn binnen 20 minuten bereikbaar.  Wijkt men af van de doorgaande routes en rijdt men op een van de vele landweggetjes langs schilderachtige dalen, vakwerkhuisjes, veldkruisen en hoogstamboomgaarden dan ervaart menigeen juist dit uitstapje als het hoogtepunt van deze dag.

5 sterren landschap
Stichting Natuur en Milieu heeft het gebied met maar liefst 5 sterren bekroond. De sterren werden gegeven voor de belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarde, mogelijkheid tot (natuur) recreatie en het unieke karakter van het gebied. Dus minimaal 5 goede redenen om dit gebied te bezoeken!
 
Natuurlijk is er veel te zien en beleven hier in de buurt, graag geven we U persoonlijk ook advies of tips. De lijst met daguitstapjes vanaf het kasteel is ellenlang, toch willen we er hier een paar speciale uitlichten die echt de moeite waard zijn: zie Eropuit.

Meer tips via de volgende links:
www.eropuitinlimburg.com
www.vvvmaastricht.nl
www.valkenburg.nl
www.vvvzuidlimburg.nl
www.voerstreek.be
www.maastricht.nl
www.liegeonline.be
www.aachen.de
www.monschau.de
musea.pagina.nl


 
Vogelzangweg 2 - 6325 PN Berg en Terblijt - tel: 0031(43) 6040432 - mail@kasteelgeulzicht.nl