geulzicht vignet
 
Vogelzangweg 2
6325 PN Berg en Terblijt
tel: 0031(43) 6040432
mail@kasteelgeulzicht.nl
Hotel Kasteel Geulzicht
Uw romantisch kasteelhotel tussen Valkenburg en Maastricht
 
hampshire Book online Hotel Kamers Prijzen Arrangementen Omgeving Media Contact
 
 
Hotel

Omgeving

Er op uit


Shoppen


Golf


Wellness


Wandelen/Fietsen

Evenementen 
 
Er op uit vanuit Kasteel Geulzicht
 

Blotevoetenpad Brunssum
Het blotevoetenwandelen op het blotevoetenpad is een uitdaging om de natuur op een andere manier te leren kennen. Het is gezond, uitdagend en leuk!

Over een traject van 4 kilometer wandel je over verschillende ondergronden van mos, bosgrond, kiezel, steenkool, zand, houtknuppels, boomschors, kleikorrels, water en modder; U voelt koud en warm, vochtig en droog.
Laat je voeten masseren door de natuur! Verder vind je vele voetenspreuken en voetenspelletjes op je pad. Ook is er het keltisch bos met een labyrint, triade en een oneindige cirkel. Geniet daarnaast van een echte droomvijver waar je kunt bijkomen of pootje kunt baden.

Ervaar zelf de helende werking van het wandelen op blote voeten en volg het pad op eigen gelegenheid.
Wandel alleen, met uw partner, kinderen, vrienden of collega’s het natuurpad.
www.blotevoetenpark.nl in Brunssum.

Blotevoetenpad Zutendaal
Voel met je zintuigen èn je voeten de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water op een gecontroleerd parcours dat enkel toegankelijk is op blote voeten.
Voel koud en warm, vochtig en droog, aangenaam, opwekkend en prikkelend op een route van bijna 2 km in de Lieteberg, Zutendaal.(België)

Mondo Verde
Mondo Verde is een uniek park met 4 verschillende thema's; de prachtige wereldtuinen, het spannende Dinofauna, de veelzijdige dierenwereld en natuurlijk de heerlijke attracties.
Mondo Verde is een belevenis voor elke bezoeker, jong en oud. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in het actieve gedeelte van het park. Ouderen vinden rust en pracht in de wereldtuinen.

Gaia Park
Ontdek de wereld in GaiaZOO.
GaiaZOO werd al driemaal gekozen tot mooiste dierentuin van de Benelux, deze bijzondere dierentuin biedt een adembenemende wereld van dier en natuur.

In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld; in Afrika sta je oog in oog met ‘s werelds mooiste dieren zoals gorilla’s, neushoorns, giraffen en cheeta’s. In de regenwouden van Amazonia ontdek je allerlei soorten slingerende en klimmende apen; in het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven je hoofd.

In de bar liggen kortingskaartjes van euro 2,50 per persoon.

Mergelcarving
Unieke mergelworkshops in grottenatelier.
Het team van mergelcarving.nl bestaat uit professionele mergelbeeldhouwers, die u versteld zullen doen staan van uw eigen kunnen. Zij dagen uw uit grenzen te verleggen en met enige steun uw eigen kunstwerk uit mergel te vervaardigen. Diverse programma’s en voor elk budget.

Alfa Brouwerij
In 1870 stichtte Joseph Meens in de lommerrijke heuvels van het Zuid-Limburgse Thull de Alfa Brouwerij.
ALFA is één van de weinige brouwerijen in Nederland die nog geheel zelfstandig opereren en niet afhankelijk zijn van een groot concern. Bij de brouwerij, die nog immer in handen is van de familie Meens, staat inmiddels de 4e generatie Meens aan het roer.

Kasteelruïne en fluweelengrot
De rijke Middeleeuwen worden weer werkelijkheid bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg a.d.Geul, met een geschiedenis die terug gaat tot de 11de eeuw! Hoog torenen de resten van het eens zo imposante Kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit.
Nauw verbonden met de rijke historie van de Kasteelruïne is de Fluweelengrot, het gangenstelsel onder de Kasteelruïne. De Fluweelengrot is vermoedelijk in de 11de of 12de eeuw ontstaan.

Amerikaanse Begraafplaats in Margraten
Het dorp Margraten in het zuiden van Nederland heeft het enige Amerikaanse oorlogskerkhof in Nederland. Elk jaar brengen honderden duizenden mannen, vrouwen en kinderen uit de Verenigde Staten, Nederland en het omringende buitenland een bezoek aan de graven van de Amerikaanse soldaten die voor de bevrijding van West-Europa zijn gesneuveld.

Snowworld Landgraaf
Wilt u zich graag voorbereiden op het nieuwe wintersportseizoen? Of wilt u misschien eens kennismaken met skiën of snowboarden? Bij SnowWorld in Landgraaf is het mogelijk! In het zuiden van Limburg ligt ’s werelds grootste indoor wintersportresort. Met vijf pistes en acht liften zijn er ontelbare afdalingen mogelijk.

De Miljoenenlijn
De vrijwilligers van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij heten u van graag van harte welkom op ‘De Miljoenenlijn’, een prachtige spoorlijn dwars door het Zuid-Limburgse heuvelland. Beleef de romantiek van het reizen uit lang vervlogen tijden, droom weg in het luxe pluche van de 1e klasse rijtuigen als de mooiste uitzichten aan u voorbij trekken. U kunt zonder te reserveren instappen op alle haltes langs het traject (o.a. Valkenburg, Schin op Geul, Simpelveld en Kerkrade).

De Kazematten
Vanaf de zestiende eeuw is aan de westkant van Maastricht een 14 kilometer lang gemetseld gangenstelsel ontstaan, de kazematten. De soldaten in deze gangen 'luisterden' of de vijand probeerde de verdedigingswerken te ondermijnen, en gingen ondergronds in de tegenaanval. De gids legt tijdens de rondleiding uit waarom dit mijnenstelsel gebouwd is en hoe het werd gebruikt, ook in latere tijden.

Wijngoed Hoeve Nekum
Wijngoed Hoeve Nekum ligt in het schilderachtige Jekerdal, even buiten Maastricht. De monumentale hoeve heeft een grote binnenplaats en dateert van rond 1600. Tijdens de rondleiding krijg je deskundige toelichting en bezoek je o.a. de wijngaard, wijnkelders. Aan het einde is er een proeverij in het proeflokaal.


Andere mogelijkheden in de buurt:

Beleven:
www.drielandenpunt.nl
www.stiphout.nl
www.wildpark-gangelt.com

Vermaak voor de kinderen:
www.sprookjesbos.nl
www.pretpark-de-valkenier.nl
www.mosaqua.nl
www.phantasialand.com
www.steinerbos.nl

Sportief:
www.kajaktourlimburg.nl
www.aspadventure.nl
www.citygolf.nl

Uit in Limburg
Wilt u andere leuke uitgaanstips, zoals theater en film, kijk dan bij www.maastrichtnet.nl voor het actuele aanbod.
Algemene uitgaansinfo over heel Limburg vindt u bij uitinlimburg.nl
Tips voor zondagochtendmarkten met o.a. de grootste antiekmarkt van België, iedere zondag tot 13:00 uur in Tongeren of de streekproduktenmarkt in Aubel

Koopzondagen
In Maastricht is het elke eerste zondag van de maand koopzondag. Daarnaast zijn er in de maanden november en december extra koopzondagen.
In Heerlen is het elke laatste zondag van de maand koopzondag. Dit geldt niet in de maand mei. Daarnaast zijn er in de maanden november en december extra koopzondagen.

 
Vogelzangweg 2 - 6325 PN Berg en Terblijt - tel: 0031(43) 6040432 - mail@kasteelgeulzicht.nl